Het Grote Make-Over Project


head
Motor Upgrade Nieuws
motor

Eindelijk, . . . .  Is er dan eindelijk nieuws te delen over het grote motor "Make Over" project.
Super tevreden over de motor, maar toch had ik een paar dingen wat mij niet lekker zaten.
Door mijn lengte zit ik behoorlijk in de turbulentie met mijn hoofd en ik ben wel uitgekeken op de kleur.
Zwart kan heel gaaf staan maar het model moet er wel bij passen. Door de kleur vallen contouren van het model weg zoals de lijnen. Deze motor heeft veel mooie scherpe lijnen die beter tot hun recht komen door andere kleur lak. Uiteraard zullen hier de meningen over verdeeld wezen, maar dit is mijn mening.
Dus na lang wrikken en wegen en mij verdiepen in alle opties zoals wrappen, spuiten, plastic dippen enz.
Ik heb de keus laten vallen op een heel mooie kleur en wil de motor een zogenaamde "Two Tone" geven.
In overleg met de spuiter haal ik zelf de kuipdelen los en maak deze goed schoon en de tank maak ik leeg en los. Dat betekend de tank los en leeg, de twee kuipdelen voor onder de tank los, de twee kuipdelen onder de buddyseat los, delen van de koffers los.
Nieuwe logo's besteld en mooie stickers laten maken die de spuiter mee spuit.
Maar, er zit een maar aan, het is topdrukte bij de spuiter en hij kan geen datum geven. Dat kan paar weken zijn, maar ook maanden. Inmiddels ga ik de 8e week in dat de spullen nog niet klaar zijn en ik de motor dus niet kan gebruiken.
Echter is er ook goed nieuws wat in de week van Hemelvaartdag zal de spuiter bellen dat alles klaar is en ik de gespoten delen kan ophalen.
Dat betekend dat er grote kans in zit ik weer rijden kan in het weekend van Hemelvaartdag.
Uiteraard heb ik in de afgelopen tijd niet stil gezeten. Een kleine opsomming van de dingen die ik veranderd heb aan de motor. Een verstelbare scherm verhoger gemonteerd met de hoop dat ik ook bij hoge snelheden met mijn hoofd uit de turbulentie zit, Stuur verhogers gemonteerd , en reflecterende stickers op de velgen gemaakt.

Dan eindelijk na 8 weken wachten komt er een belletje dat de spullen klaar zijn bij de spuiter en opgehaald kunnen worden.
Vol spanning gaan we de kuipdelen en tank halen. ( zie video hieronder )


 En dan begint het leukste van de hele klus, het in elkaar zetten van de motor.
Langzaam word het weer een flinke flitsende voertuig. Echter het monteren ging niet helemaal zonder slag of stoot. Bij het plaatsen van het laatste onderdeel "Kofferbeugel" schoot een deel van de beugel tegen mn achterkuipdeel met als gevolg een diepe kras.Gelukkig had de spuiter nog een beetje verf over die ik kon komen halen in een klein flesje. Met zeer gedetaileerde uitleg van de spuiter over hoe de schade te behandelen heb ik er de volste vertrouwen in dat dit goed gaat komen. ( zie www.proko.nl )
Een klein verslag van het monteren van de gespoten delen en de eerste proefrit.

motor
>

logo