Ronsky's Motortours.

Neemt u mee tijdens de mooiste ritjes

Verslag Rondje Nieuw Loosdrecht


verslag

We beginnen de rit bij het startpunt en dat is de bij de Smidsbrug op de Leeuwenlaan.
Geduldig wachten we voor de stoplicht tot het groen word en ik links mag gaan. Een meter of wat klopt er iets niet want de navigatie zecht dat ik de weg ernaast moet hebben.
Huh, was er nog een weg dan ? Ik keer om en terug naar de stoplichten en waarempel, je moet niet meteen Links, maar "over" de brug en dan naar links.Mooie weg achter de huizen aan het water dus het was het waard om even te keren. Je mag hier maar 30km en dus alle tijd om de omgeving op je te nemen. De huizen aan je linker hand hebben een steigertje dus die kunnen dus een hengeltje uitgooien met de luxe van je eigen huis mee hahaGoed, na een scherpe bocht naar links om daarna meteen weer rechts te gaan en een bruggetje over komen we bij de stop licht. Hier gaan we rechts de Vreelandseweg op om "direcht" weer links te gaan bij de volgende stoplicht.
 aan doverkant zit tuincentrum IntraTuin, Daarnaast vind u Tuincentrum Ome Joop en die is Groot favoriet bij de locals. Affijn, nu even mgelijkheid om het gas open te draaien. Aan einde van de weg zien we aan de linkerhand een "zeer" goede restaurant "Het Bruggetje" . Wij gaan hier links richting Nieuw Loosdrecht.
PAS OP: het is hier 50km !! en er staan "heeeel" veel werkende flitspalen. De weg leent zich perfect om even te gassen, maar gegarandeerd dat u thuis komt met een prent. Zonde toch ? Affijn, lWe vervolgen de weg en krijgen voor de rotonde een kleine brandweer kazerne. Deze rotonde gaan wij rechtdoor en zitten dan in Nieuw Loosdrecht. De rotonde is de grens van Nieuw en Oud Loosdrecht. Lekker tuffend volgen we de weg alwaar we aan de rechtekant Slot Seypestein krijgen en ik zie daar een grote studiolamp staan op de weg. Dus zo nieuwschierig als ik ben keer ik om om te zien wat er is. Eenmaal bij de ingang maar nog wel op de weg want ik wil niemand storen word ik al gauw opgemerkt. Ik wist meteen hoe de dieren in de dierentuin zich moeten voelen haha. Poosje later kwam er een meneer die mij sommerde op te rotten. Ik vragen "Waarom" denk je dat ie zegt ?  het geluid van je motor stoort !  Sja zeg ik, dan moet je een locatie uit gaan zioeken aan een drukke aanvoer weg zit!! haha. Echt he! Anny way,  niks gebeurt, ik start de motor weer en soef zachtjes weg met nog even een brul gas als afscheid. WIj vervolgen onze weg en komen langs "heel" mooie maar zeer luxe woningen, villa's aan het water. Met diverse hypercars voor de deur is nie moeilijk te raden wat voor een soort mensen hier wonen. De betere gesitueerde mensen. Niks mis met die mensen trouwens! Aan de rand van Nieuw Loosdrecht bespreek ik een klein stukje geschiedenis, hoe Loosdrecht ontstaan is tot zijn huide vorm. Want Loosdrecht is nu een watersport mecca, maar was vroeger een drassige kale veen landschap en stortplaats van Amsterdam. De route voert on verder langs de altijd mooie en betoverende Vecht. Waneer je daar ook bent, het is er nooit stil, altijd wel vaar beweging en mooi. We doen Loenen aan de VEcht aan, en meer mooie plaatsen aan de vecht. Uiteinderlijk duiken we rechts de Vreelandse weg weer op waar je 60 mag en richting Hilversum.
Voor Hilversum staat er stoplichten waar wij links richting Kortenhoef aanhouden. Ook een heel mooi stukkie weg langs weilanden en woningen en boerderijen. Hier even goed opletten want er zijn veel bruggen en weg versmallingen waar de ene keer de ene kant voorang hoort te krijgen en de andere keer het tegemoet komend verkeer. Niet iedereen neemt een motorrijder serieus op die weg en meent dus het recht te hebben de motorrijder over het hooft te zien. Is mij 3x gebeurt dat ik bijna in de sloot lag als ik geen noodgreep had gedaan. Al met al gaat de weg een scherpe bocht naar rechts maken alwaar het eindpunt in zicht komt. Eindpunt is de brug waar we ook begonnen zijn.

Eind conclusie:
Een leuke rit, ontspannend, afwissend, langzame rit ook, want ik heb er dik 2 uur over gedaan over 60km.
Dit komt voornamelijk door de snelheid verminderende maatregels zoals flitspalen, max snelheid, weg versmallingen enz. Wel kom je lang "zeer" aantrekkelijke eet en drink gelegenheden, echter toen ik deze route deed was dat in de tijd van Corona en de LockDown, dus alle horeca dicht helaas.
De route is hier te downloaden, en de route is ook met de auto heel goed te doen.

Hieronder kunt u het videoverslag zien.


Video Verslag:


logo